DomovAktualnoSeminar: Ravnanje z odpadki in odpadno embalažo

Kazalo

Seminar: Ravnanje z odpadki in odpadno embalažo

Objavljeno:  16. 05. 2022

V prvih sedmih mesecih je bilo sprejetih kar nekaj sprememb in dopolnitev zakonodaje, ki ureja področje ravnanja z odpadno embalažo in z odpadki. Te novosti je treba poznati in uresničevati.

V Unirecu DROE, Dinos d.d., smo zato za naše zavezance v septembru organizirali brezplačen seminar, na katerem so poslovni partnerji izvedeli, kako izpolnjevati svoje obveznosti in kako zagotavljati učinkovitost na tem strokovnem področju. 

Zaradi lažje dostopnosti in števila zainteresiranih za udeležbo smo seminar izvedli na dveh lokacijah – Ljubljana in Maribor. Obiskanost na obeh lokacijah je bila nad pričakovanji, praktične informacije pa so bile zaradi kompleksnosti zakonodaje zelo pozitivno sprejete.

Predstavljene temen na seminarju:

  1. Situacija na trgu odpadnih surovinSituacija na trgu odpadnih surovin
  2. Ključne spremembe Uredbe o obvezni občinski gospodarski javni službi zbiranja komunalnih odpadkov (URKO)
  3. Navodila za učinkovito pripravo odpadne embalaže
  4. Spremembe Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo
  5. Projekti krožnega gospodarstva družbe Dinos

Odzivi udeležencev:
»Rada bi se vam zahvalila za super organizacijo in izvedbo seminarja, strokovno izvedeno in zelo dobrodošlo informacija o projektih, ki jih izvajate v projektih krožnega gospodarstva.« GKN Driveline Slovenija, d.o.o.

»Hvala za povabilo in prijetno ter koristno druženje. Takšna srečanja so vedno preplet več dejavnikov in tudi mi se nadejamo čim več vzajemnega dobrega sodelovanja.« Cinkarna Celje

Preberite tudi

Novice

Osnovnošolci na obisku

Pred kratkim smo vrata odprli tretješolcem z OŠ Gradec. Skupaj smo zavrteli snovne kroge ter si ogledali, kako poteka predelava plastike, kovin in papirja.

Preberite več

Novice

Dinos z vami tudi na Celjskem sejmu

Z veseljem vam sporočamo, da Dinos letos aktivno sodeluje na sejmu MOS v Celju. Vabljeni, da nas obiščete med 14. in 18. septembrom, v hali K, na razstavnem prostoru št.24.

Preberite več

Novice

SAPRAMIŠKIN SKLAD

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Sloveniji zbiramo odpadni papir, plastenke in pokrovčke. Zbrani odpadni material lahko za Sapramiškim sklad pripeljete v vse Dinosove centre po Sloveniji.

Preberite več

Odkup surovin

ZA NOVE STRANKE

Poiščite pravo rešitev zase

S široko paleto storitev, ki jih nudimo, se trudimo skrb za okolje približati vsakomur. Pri tem vam zagotavljamo vso potrebno podporo, osnovano na več kot 75-letnih izkušnjah.

PREGLEJTE VSE STORITVE

ZA REDNE STRANKE

Naročite odvoz po spletu

Kot pravna oseba lahko na tem mestu dostopate do naše spletne aplikacije za naročanje odvozov. Za prijavo v sistem potrebujete uporabniško ime in geslo, ki ste ju že prejeli.

PRIJAVA V SISTEM