Odkup materialov za šole in vrtce

Okoljsko ozaveščanje je temeljni del vzgoje in izobraževanja. Omogočite svojim šolarjem pogled iz prve klopi in se pri organizaciji naslednje zbiralne akcije zanesite na nas.

ODDAJTE POVPRAŠEVANJE

O akcijah zbiranja papirja

Kot pionir zbiranja odpadnega papirja v Sloveniji že vrsto let sodelujemo z različnimi vzgojno-izobraževalnimi ustanovami. Poleg logistične podpore jim pomagamo tudi s strokovnim znanjem, ki se prenaša na šolarje.

V sklopu zbiralne akcije »Star papir zbiram, prijatelja podpiram« smo omenjenim ustanovam omogočili zbiranje odpadnega papirja, prihodke od prodaje pa smo namenili mladim iz socialno ogroženih družin. Šolarji so tako prevzeli skrb za čistejše okolje in hkrati pomagali svojim vrstnikom, s čimer so okrepili čut za solidarnost.

Projekt so podprli Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport; Ministrstvo za okolje in prostor; Ministrstvo za zdravje; Ministrstvo za javno upravo; ter Olimpijski komite Slovenije. Partnerja projekta sta bila Fundacija PISMO SRCA in Ekošola.

Pri akcijah zbiranja papirja letno sodelujemo z več sto šolami in zberemo tudi do 2500 ton.

O akciji zbiranja zamaškov

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in poslovalnicami C&A smo izvedli dobrodelno akcijo, v sklopu katere smo zbirali odpadne zamaške za Sapramiškin sklad.

Zbrana sredstva smo namenili otrokom s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin, ki so potrebovale financiranje za psihosocialno pomoč, fizioterapije ter zdravstvene in druge pripomočke.

Kaj so o zbiralnih akcijah povedali sodelujoči?

Na Osnovni šoli Grm imamo dolgo tradicijo zbiranja starega papirja. Zberemo od 10 do 50 ton letno. Izkupiček uporabimo za pomoč socialno šibkejšim, nakup šolske opreme in nagrade za učence. Z Dinosom sodelujemo zadnjih deset let. Skupaj smo uspešno vzpostavili koncept zbiralne akcije. Papir zbiramo vsako sredo v aprilu in vsak petek v oktobru, torej v osmih terminih. V vsakem terminu papir zbirata dva razreda, s čimer se izognemo gneči. Učenci papir celo leto hranijo doma, na dan akcije pa ga pripeljejo na parkirišče, kjer že ob šestih zjutraj čakata dva Dinosova zabojnika. Ko starši otroka pripeljejo v šolo, jim Dinosovi delavci pomagajo zložiti papir iz avtomobila, nato pa nadaljujejo pot v službo. Tako starši ne izgubljajo dragocenega časa, učenci pa ne izostajajo od pouka. Še isti dan nam prijazna Mateja sporoči, koliko papirja smo zbrali. Verjamem, da bo uspešno tudi nadaljnje sodelovanje.

Tihomir Troha

vodja akcije, OŠ Grm

Pri Osnovni šoli Lesce se zavedamo pomembnosti reciklaže in v tem duhu želimo vzgajati otroke. Veseli smo, da imamo na drugi strani Dinos, s katerim brez težav izvajamo akcije zbiranja odpadnega papirja. Korektno sodelujemo že vrsto let in skupaj vedno najdemo najboljšo rešitev – organizacijsko, logistično in izvedbeno.

Emilija Kavčič

ravnateljica, OŠ Lesce

Modri Dino

Kako svojemu šolarju na zabaven način predstaviti ločevanje in recikliranje odpadkov? Z Modrim Dinom, kakopak! Združite prijetno s koristnim in si skupaj oglejte njegove pestre izobraževalne vsebine.

Spoznajte ga

Galerija

Oglejte si, kako nam skrb za okolje uspe približati tudi najmlajšim.

Začnimo zbiralno Akcijo

Oddajte povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

GDPR*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.