DomovAktualnoRavnanje z odpadki na dopustu

Kazalo

Ravnanje z odpadki na dopustu

Objavljeno:  16. 05. 2022

Na dopustu in na potovanjih ohranimo dobre navade ločevanja odpadkov, pa čeprav imamo s tem več dela kot doma, kjer so pravila ustreznega ravnanja že utečena. Bodimo dober zgled vsem dopustnikom.

Dosledno ločevanje odpadkov je pravilo, ki smo ga že ponotranjili – upam. Odpadke oziroma odpadno embalažo v zabojnike razvrščajmo tako, kot nas usmerjajo napisi, ilustracije ali fotografije na njih. Barve zabojnikov za ločevanje in pravila se namreč  od države do države razlikujejo.

Tudi na dopustu kupujmo premišljeno in vzdržno. Bomo vse to pojedli in popili, preden se bo pokvarilo? Ali to res potrebujemo? Potrudimo se, da tudi poleti ustvarimo čim manj odpadkov, da jih posledično čim manj pristane na odlagališčih in manj obremenjujejo naravno okolje.

Če smo na kraju, kjer zabojnikov in košev ni, odpadke vedno odnesimo s seboj in jih odložimo v prave zabojnike tam, kjer je to mogoče. Poskrbimo za prav vse odpadke, ki smo jih ustvarili: od bioloških do vseh drugih. Ko se ustavimo na počivališču ob cesti, po pikniku v naravi ali ko zvečer odhajamo s plaže, naj za nami prostor ostane čist in urejen. Poskrbimo, da ostane prav tak, kot si želimo, da pričaka nas. Če vsak poskrbi le za svoje odpadke, bo ta cilj dosežen.

Predvsem pa pred potovanjem in oddihom razmislimo in načrtujmo tudi naše ravnanje z odpadki. Je slišati čudno? Daleč od tega. Če bomo ravnali premišljeno, bomo na koncu z odpadki imeli veliko manj dela in skrbi.

 Ne pozabimo: vsak je odgovoren za svoj odtis, ki ga s svojimi aktivnostmi pušča v naravnem okolju. Naj bo ta čim manjši tudi poleti.

Preberite tudi

Nasveti

Modri Dino nam med počitnicami krajša čas

Za vaše najmlajše smo med počitnicami pripravili zabaven material, s katerimi so bodo lahko krajšali vroče poletne dni.

Preberite več

Nasveti

Gotovinski odkup odpadnega materiala

Zagotovo se vam je nabralo kaj odpadnega materiala, ne shranjujte ga, pripeljite ga v Dinos, mi ga bomo odkupili od vas.

Preberite več

Nasveti

Kam vreči odpadno zaščitno opremo?

Po navodilih Ministrstva za okolje in prostor, so navodila za ravnanje z odpadno zaščitno opremo sledeča...

Preberite več

Odkup surovin

ZA NOVE STRANKE

Poiščite pravo rešitev zase

S široko paleto storitev, ki jih nudimo, se trudimo skrb za okolje približati vsakomur. Pri tem vam zagotavljamo vso potrebno podporo, osnovano na več kot 75-letnih izkušnjah.

PREGLEJTE VSE STORITVE

ZA REDNE STRANKE

Naročite odvoz po spletu

Kot pravna oseba lahko na tem mestu dostopate do naše spletne aplikacije za naročanje odvozov. Za prijavo v sistem potrebujete uporabniško ime in geslo, ki ste ju že prejeli.

PRIJAVA V SISTEM