DomovAktualnoObvestilo

Kazalo

Obvestilo

Objavljeno:  16. 05. 2022

Obvestilo o uvedbi informacijskega sistema o ravnanju z odpadki

Na podlagi 52. Člena iz Uredbe o odpadkih (Ur.l.RS, št.; 103/11) – v nadaljevanju Uredba, stopi z dnem 1.1.2013 v veljavo del Uredbe, ki določa uvedbo informacijskega sistema o ravnanju z odpadki. Cilj informacijskega sistema je elektronska podpora pri spremljanju pošiljk odpadkov z evidenčnimi listi za povzročitelje, zbiralce in izvajalec obdelave odpadkov. S tem je omogočen direkten vnos podatkov o pošiljkah odpadkov v IS-Odpadki.

IS- Odpadki  je spletna aplikacija namenjena elektronski podpori pri spremljanju pošiljk odpadkov z evidenčnimi listi in pri letnem poročanju o ravnanju z odpadki. Do nje uporabniki dostopajo s spletnim digitalnim potrdilom po predhodni registraciji od koderkoli preko spletnega brskalnika. IS-Odpadki omogoča elektronsko izpolnjevanje in elektronsko podpisovanje evidenčnega lista, ki je listina, s katero se potrjuje oddajanje in sprejemanje pošiljk odpadkov, ki se premeščajo na območju Republike Slovenije.

Več o spletni aplikaciji in njeni uporabi si lahko preberete na http://okolje.arso.gov.si/odpadki/

Preberite tudi

Nasveti

Modri Dino nam med počitnicami krajša čas

Za vaše najmlajše smo med počitnicami pripravili zabaven material, s katerimi so bodo lahko krajšali vroče poletne dni.

Preberite več

Nasveti

NOVA EMBALAŽNA UREDBA – BREZPLAČNI WEBINAR

Udeležite se našega webinarja kjer vam predstavimo vse novosti nove embalažne uredbe.

Preberite več

Nasveti

Gotovinski odkup odpadnega materiala

Zagotovo se vam je nabralo kaj odpadnega materiala, ne shranjujte ga, pripeljite ga v Dinos, mi ga bomo odkupili od vas.

Preberite več

Odkup surovin

ZA NOVE STRANKE

Poiščite pravo rešitev zase

S široko paleto storitev, ki jih nudimo, se trudimo skrb za okolje približati vsakomur. Pri tem vam zagotavljamo vso potrebno podporo, osnovano na več kot 75-letnih izkušnjah.

PREGLEJTE VSE STORITVE

ZA REDNE STRANKE

Naročite odvoz po spletu

Kot pravna oseba lahko na tem mestu dostopate do naše spletne aplikacije za naročanje odvozov. Za prijavo v sistem potrebujete uporabniško ime in geslo, ki ste ju že prejeli.

PRIJAVA V SISTEM