DomovAktualnoObvestilo

Kazalo

Obvestilo

Objavljeno:  16. 05. 2022

Obvestilo o uvedbi informacijskega sistema o ravnanju z odpadki

Na podlagi 52. Člena iz Uredbe o odpadkih (Ur.l.RS, št.; 103/11) – v nadaljevanju Uredba, stopi z dnem 1.1.2013 v veljavo del Uredbe, ki določa uvedbo informacijskega sistema o ravnanju z odpadki. Cilj informacijskega sistema je elektronska podpora pri spremljanju pošiljk odpadkov z evidenčnimi listi za povzročitelje, zbiralce in izvajalec obdelave odpadkov. S tem je omogočen direkten vnos podatkov o pošiljkah odpadkov v IS-Odpadki.

IS- Odpadki  je spletna aplikacija namenjena elektronski podpori pri spremljanju pošiljk odpadkov z evidenčnimi listi in pri letnem poročanju o ravnanju z odpadki. Do nje uporabniki dostopajo s spletnim digitalnim potrdilom po predhodni registraciji od koderkoli preko spletnega brskalnika. IS-Odpadki omogoča elektronsko izpolnjevanje in elektronsko podpisovanje evidenčnega lista, ki je listina, s katero se potrjuje oddajanje in sprejemanje pošiljk odpadkov, ki se premeščajo na območju Republike Slovenije.

Več o spletni aplikaciji in njeni uporabi si lahko preberete na http://okolje.arso.gov.si/odpadki/

Preberite tudi

Nasveti

Modri Dino nam med počitnicami krajša čas

Za vaše najmlajše smo med počitnicami pripravili zabaven material, s katerimi so bodo lahko krajšali vroče poletne dni.

Preberite več

Nasveti

Gotovinski odkup odpadnega materiala

Zagotovo se vam je nabralo kaj odpadnega materiala, ne shranjujte ga, pripeljite ga v Dinos, mi ga bomo odkupili od vas.

Preberite več

Nasveti

Kam vreči odpadno zaščitno opremo?

Po navodilih Ministrstva za okolje in prostor, so navodila za ravnanje z odpadno zaščitno opremo sledeča...

Preberite več

Odkup surovin

ZA NOVE STRANKE

Poiščite pravo rešitev zase

S široko paleto storitev, ki jih nudimo, se trudimo skrb za okolje približati vsakomur. Pri tem vam zagotavljamo vso potrebno podporo, osnovano na več kot 75-letnih izkušnjah.

PREGLEJTE VSE STORITVE

ZA REDNE STRANKE

Naročite odvoz po spletu

Kot pravna oseba lahko na tem mestu dostopate do naše spletne aplikacije za naročanje odvozov. Za prijavo v sistem potrebujete uporabniško ime in geslo, ki ste ju že prejeli.

PRIJAVA V SISTEM