Barvne kovine

Z reciklažo ene aluminijaste pločevinke prihranimo toliko električne energije, kot je potrebno za triurno delovanje vašega TV-sprejemnika. Predstavljajte si, koliko prihranimo z reciklažo ene tone (14.000 kWh).

Barvnim kovinam daje prepričljiv argument za reciklažo že njihova vrednost. Če ob tem upoštevamo še velik prihranek pri izpustih CO2, ki ga pri tem zagotovimo, lahko zaključimo, da je prihodnost v reciklaži vseh vrst barvnih kovin. Vsakdo izmed nas lahko prispeva svoj del v tej zgodbi in je ob tem še denarno nagrajen.

Podjetje Dinos, d. d., je specializirano za zbiranje in predelavo vseh vrst odpadnih barvnih kovin, od najpogostejših, kot sta aluminij in baker, do manj pogostih, kot sta na primer nikelj in kositer. Odkupujemo tudi zlitine, kot so razne medenine in broni. Naša naloga je, da ogromno število različnih zlitin sortiramo, očistimo in pripravimo za ponovno uporabo v livarnah po Sloveniji in širše v Evropi. V to je vloženega veliko truda in znanja, saj tudi pri barvnih kovinah obstajajo mednarodni standardi posameznih kvalitet sekundarnih surovin.